Intea Fastigheter AB (publ) förvärvar området Vänerparken. Förvärvet består av ca 39 000 kvm lokalarea och drygt 11 hektar mark centralt beläget i Vänersborg. Hyresintäkterna kommer till 95 procent av offentliga hyresgäster.

Vänerparken är en stadsdel i Vänersborg, vackert belägen mellan centralstationen och Trollhätte kanals inlopp i Vänern. Området består av fyra fastigheter som tillsammans omfattar 113 200 kvm tomtmark och cirka 39 000 kvm uthyrningsbar yta. På området finns femton byggnader som samtliga håller hög teknisk kvalitet och är certifierade i GreenBuilding.

Verksamheterna på området består av flertalet vård- och rehabmottagningar, vuxenutbildning, grundskola, förskola, äventyrsbad, motionscentrum, restaurang samt en välbesökt marina och gästhamn. De största hyresgästerna är Vänersborgs kommun, Västra Götalandsregionen och Kunskapsförbundet Väst. Av de totala hyresintäkterna kommer 95 procent från offentliga hyresgäster. Hyresvärdet uppgår till 53,2 mkr. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 6,7 år och uthyrningsgraden uppgår till cirka 98 procent.

”Jag har tillbringat tid i området sedan barnsben och är jätteglad att vi har fått möjlighet att genomföra detta förvärv med riktigt vackra och välskötta byggnader i stans bästa läge. Regionen, staden och området ligger mig varmt om hjärtat och vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Vänerparken tillsammans med våra hyresgäster och övriga intressenter”, säger Christian Haglund på Intea.

Tillträde är planerat till den 1 november 2017. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

För ytterligare information, kontakta:
Christian Haglund, Henrik Lindekrantz eller Ossie Everum.
Kontaktuppgifter finns på: www.intea.se/om/organisation/

Se mer information om vänerparken på: http://www.vanerparken.se/

Om Intea
Intea grundades 2015 och är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av samhällsfastigheter och social infrastruktur. Bolaget befinner sig i tillväxtfas och det totala fastighetsinnehavet uppgick per 30 juni 2017 till cirka 4,1 miljarder kronor. Intea finansieras av svenskt institutionellt kapital. Läs mer på www.intea.se