Till tonerna av trumpetfanfarer klippte rikspolischefen bandet till Polisens nya ledningscentral på Garnisonsområdet i Linköping.

En mycket efterlängtad lokal med avancerad teknik som kan möta Polisens högt ställda funktionskrav har nu blivit verklighet. Med de ökade krav som idag ställs på Polisens verksamhet är behovet av den här typen av lokaler stort.

Efter nära två års planeringsarbete och med drygt ett år av byggande, är det äntligen dags för att inviga den nya regionledningscentralen. Att det är en högteknologisk produkt är svårt att se från utsidan. Man brukar säg att det är många delar på ett spett, men det här spettet har fler delar än vanligt.

”Det har varit jätteroligt att jobba hela vägen med det här projektet” säger Johan Elwing, platschef på Intea i Linköping. ”Eftersom det har varit ett tekniskt avancerat projekt med höga krav på säkerhet har vi fått hitta nya sätt att jobba på tillsammans och det har fungerat jättebra. Polismyndigheten har varit väldigt närvarande i hela processen och tack vare att alla har jobbat så tight tillsammans och hela tiden stämt av målbilden med varandra har vi lyckats hålla både tidplaner och budgetar. ”

Nu har verksamheten flyttat in och det som nyss var en myrstack av byggnadsarbetare, markanläggare och installationstekniker är nu en arbetsplats för de som ska samordna polisens insatser i hela regionen.

Om Intea
Intea grundades 2015 och är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av social infrastruktur. Fastighetsinnehavet uppgick per 31 mars 2018 till 5,5 miljarder kronor. Portföljen består av projekt och fastigheter med offentliga hyresgäster, såsom rättsväsende, universitet/högskolor och sjukvård. Intea finansieras av svenskt institutionellt kapital. Läs mer på www.intea.se