Till Inteas ekonomi- och analysteam i Stockholm söker vi nu en proaktiv koncerncontroller som trivs med att arbeta på ett snabbväxande bolag. Du kommer att arbeta i nära samarbete med bolagets ekonomichef och ledningsgrupp.

Intea är ett snabbt växande fastighetsbolag som grundades 2015. Bolagets investerar i och förvaltar social infrastruktur, fastighetsvärdet uppgick den 30 september till 9,0 miljarder kr. Hyresgästerna finns främst inom segmenten rättsväsende, högskolor och sjukvård. Bolagets präglas av en entreprenöriell anda med ett starkt fokus på hållbarhet och innovation.

Intea äger fastigheter runt om i Sverige och har lokala organisationer i Linköping, Östersund, Kalmar och Vänersborg. Bolaget bedriver dessutom flera projekt i olika faser runt om i landet. Totalt arbetar 36 medarbetare i koncernen.

Om rollen
Du kommer ha huvudansvar för konsolidering och analys av koncernens cirka 30 bolag samt moderbolagets redovisning. Då bolaget kontinuerligt växer är det viktigt att du trivs i en föränderlig miljö. Arbetet innebär nära samarbete med övriga kollegor i ekonomi- och analysteamet samt kontakt med företagets lokala organisationer.

Vem är du?
Intea söker dig som vill vara med och verka i en utvecklande miljö i ett nytänkande fastighetsbolag. Det är viktigt att du trivs med att arbeta självständigt och ta stort ansvar i att driva frågor framåt. Rollen är bred i sin utformning och du behöver vara både prestigelös och affärsintresserad. Vi söker dig som har:

  • Civilekonomexamen eller motsvarande
  • Relevant arbetslivserfarenhet på cirka 5 år
  • Mycket god analysförmåga, inklusive djupa kunskaper i Excel
  • Mycket goda redovisningskunskaper och vana från koncernredovisning
  • Bred förståelse av IFRS-regelverket

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som analytiker eller controller från ett större bolag, gärna inom fastighetsbranschen.

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Huvudansvar för konsolidering och analys av koncernen.
  • Arbete med delårsrapporter och årsredovisning.
  • Huvudansvar för moderbolagets redovisning (löpande redovisning, avstämningar, rapportering, bokslut).
  • Systemansvarig för koncernkonsolideringssystem (Cognos Controller).
  • Delta i projekt, förvärv och utvecklingsarbete.

Vad erbjuder Intea?
Intea erbjuder arbete i en kreativ miljö med engagerade medarbetare. Vi erbjuder en roll som ger möjligheter till aktivt deltagande i bolagets framtida expansion med stora möjligheter för personlig utveckling. Hos Intea får du en självständig och utmanande roll i en inspirerande miljö där nytänkande och professionalitet står i fokus. Tjänsten är placerad högst upp i huset på vårt huvudkontor vid Sergels torg 12 i Stockholm.

Ansökan
Intervjuer och urval sker löpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skickas till ansokan@intea.se.
Vid frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta Ekonomichef Ulrika Grewe Ståhl på ulrika.grewestahl@intea.se eller +46(0)70 666 08 64.