Förra fredagen arrangerade Intea tillsammans med Skanska en taklagslunch i Linnéuniversitetets blivande lokaler i Kalmar.

Om knappt ett år är Linnéuniversitetets lokaler på Universitetskajen färdigställda. Första etappen i projektet, 17 000 kvm, färdigställdes hösten 2018. Etapp två och resterande 20 800 kvm består av bland annat utbildningslokaler och restaurang. Målsättningen är att byggnaden ska miljöcertifieras enligt LEED Gold.

På lunchen deltog ett hundratal byggare från Skanska, Peter Aronsson – rektor på Linnéuniversitet samt samarbetspartners med flera från Skanska. Från Intea närvarade projektchef Peter Jacobsson och Jonas Rimsberg, driftansvarig Intea Kalmar.

”Knappt ett år kvarstår tills Linnéuniversitets utbildningslokaler är färdigställda. Projektet har löpt på enligt tidsplan och byggnationen är en av Kalmars största sedan Kalmar slott uppfördes. En milstolpe i Inteas historia”, säger Peter Jacobsson, projektchef Intea.

 

För ytterligare information, kontakta:
Johanna Blom, PR och kommunikation Intea, 0760 08 49 59
Peter Jacobsson, projektchef Intea, 0733 75 56 10

Om Intea
Intea grundades 2015 och är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av social infrastruktur. Fastighetsinnehavet uppgick per 30 september 2019 till 9,0 miljarder kronor. Portföljen består av pågående projekt och fastigheter med offentliga hyresgäster, såsom rättsväsende, universitet/högskolor och sjukvård. Intea finansieras av svenskt institutionellt kapital. Läs mer på www.intea.se