Intea Fastigheter AB (publ) har påbörjat ett arbete med avsikt att ansöka om att bolagets aktier ska tas upp till handel på Nasdaq Stockholm.

Arbetet med att förbereda bolaget inför en börsnotering har påbörjats vilket bland annat innefattar en översyn av bolagets organisation och kapitalstruktur. Som ett led i detta kommer en extra bolagsstämma att hållas den 30 juni 2021. Bolagets ambition är att en introduktion på Nasdaq Stockholms huvudlista ska kunna ske inom ett år.

”Intea har visat att det går att växa med hög kvalitet inom vår nisch trots en betydande konkurrens. Vi tror att nya investerare kommer att uppskatta Inteas renodling med fokus på offentliga hyresgäster och specialanpassade fastigheter i kombination med en spännande projektportfölj. Genom en notering av aktien skapas ytterligare en kapitalkälla för bolaget, vilket stärker tillväxtpotentialen”, säger Henrik Lindekrantz och Christian Haglund, grundare av Intea.

Intea har sedan 2017 obligationer noterade på Nasdaq Stockholm och har en långsiktig BBB+ rating, med stabila utsikter från kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Rating AS.

Denna information är sådan information som Intea Fastigheter AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 11 juni 2021 kl. 15.20 CET.


För ytterligare information, kontakta:
Henrik Lindekrantz, grundare och vd, 0732 08 81 02
Christian Haglund, grundare, 0733 80 81 23

Om Intea
Intea Fastigheter AB (publ) grundades 2015 och är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av social infrastruktur. Fastighetsinnehavet uppgick per 31 mars 2021 till 13,0 miljarder kronor. Portföljen består av projekt och fastigheter med offentliga hyresgäster, såsom rättsväsende, högre utbildning och sjukvård. Intea finansieras av svenskt institutionellt kapital. Läs mer på www.intea.se.