Jerker Häggström har utsetts till ny VD för Intea i Östersund där bland andra Campus Östersund ingår.

Jerker kommer närmast från NCC i Östersund, är 45 år och har en gedigen bakgrund och har varit verksam som byggentreprenör vilket garanterar fortsatt goda förutsättningar för Inteas strävan att såväl vara en attraktiv hyresvärd som att växa i regionen.

Intea Fastigheter äger och förvaltar Campus Östersund samt fyra centralt belägna fastigheter med hyresgäster såsom Östersunds tingsrätt, Länsstyrelsen, Skatteverket och Region Jämtland/Härjedalen.

Nuvarande VD Thomas Fuchs har på egen begäran valt att avsluta sin anställning. Thomas, som varit ansvarig för verksamheten i 21 år, kommer under en övergångsperiod finnas kvar som resurs för bolaget.

För ytterligare information, kontakta:
Peter Jacobsson, Intea, 073-375 56 10

Om Intea
Intea grundades 2015 och är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av social infrastruktur. Fastighetsinnehavet uppgick per 30 september 2018 till 5,7 miljarder kronor. Portföljen består av projekt och fastigheter med offentliga hyresgäster, såsom rättsväsende, universitet/högskolor och sjukvård. Intea finansieras av svenskt institutionellt kapital. Läs mer på www.intea.se